Maskrosbarn

Närhet
 
Kärlek är vad Fjodor kan ge. Det är fantastiskt att se hur Fjodor slappnar av med de som på ett alldeles speciellt sätt tar sig tid att pyssla, titta på honom och känna hans närhet. Barn och vuxna som kan förstå och sköta honom efter hästens bön - kan också bli hans bästa vän.

Skötsel
Frisk luft, motion är vad vuxna, barn och ungdomar får med sig i samvaron med Fjodor och shetlandsponnyn Levita. Hästarna ger också trygghet. De behöver mat, skötsel, få motion och frisk luft i hagen. Att få ta ansvar för en häst som visar tacksamhet – ger tillfredställelse och stolthet och en känsla av att "jag kan och är behövd".

Hästarna mår bra av att lära känna olika människor. Johanna, Linn, Sandra, Adam, Elvin, Joel, Malin, Karin, Therese och Sabina och deras föräldrar – kort sagt: Fjodorsfriends – ja, många är de som har fått stöd från mig och Fjodor. Jag gillar att finnas med där i bakgrunden och fungerar som en vuxen människa att i första hand dela upplevelsen av hästens reaktioner med.

Umgänge och kommunikation
Vänskapen med hästen styr fokus utanför den smärta som kan dölja sig i en liten flickas- eller pojkes hjärta. Hästarna gav mig själv den kärlek och ömhet som det var snålt om hemma. Jag glömmer aldrig lyckokänslan när min älsklingsponny gnäggade då jag ropade hans namn. Poly lyssnade både på min röst och på mitt kroppspråk. Kommunikationen med min ponny fick mig att fungera i stallets trygga vrå - både fysiskt och psykiskt - när det var kaos därhemma.

Jag vill dela med mig till andra, vad jag själv fick förmånen att uppleva i unga år...

I avstressad naturnära hästhållning får du uppleva den magiska, energigivande symbiosen mellan häst och människa...
Helande häst.

Kurser
Fjodorsfriends är en mötesplats för alla de som vill ha ett minne kvar av tiden med Fjodor. Idag är det också en verksamhet som en del av föreningen Växtkraft i Varberg.

Körning för vuxna och barn
Vi erbjuder naturnära hästaktiviteter, för vi är övertygade om att närhet till djur, natur och kultur är hälsofrämjande - både fysiskt och psykiskt. Stallet ligger i naturskön miljö i Träslöv.


Ridning för vuxna och barn